• Birinci Ağabey

MEHMET EMİN BİRİNCİ

Mehmet Emin Birinci, 1933'te Rize-Pazar Hisarlı köyünde dünyaya geldi. Bediüzzaman Said Nursi'yi ilk defa 1953'te İstanbul'da ziyaret etti. Öğretmenliği bırakan Birinci, Risale-i Nur'un neşir hizmetinde bulundu. Birinci, Nur Risalelerini matbaada ilk bastıranlar arasında yer alıyor. Ömrünün sonuna kadar Nur Risalelerinin yayılması ve okunması için gayret gösterdi.

Bir süre kanser tedavisi gören Birinci, 03 Nisan 2007 günü Üsküdar Hospital Türk Hastanesinde Hakk'ın rahmetine kavuştu. Birinci'nin cenazesi 04 Nisan 2007 günü Fatih Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Kabristanı'nda toprağa verildi.

• Sungur Ağabey

MUSTAFA SUNGUR

1929’da Eflâni’de doğdu. Kastamonu Gölköy Enstitüsü mezunudur. Evli ve yedi çocuk sahibir. Bedîüzzamân Saîd Nursî’nin en yakın talebe ve hizmetkârlarındandır.

Bediüzzaman’ın önde gelen talebelerindendir. Uzun süre kendisinin hizmetinde bulunmuştur. İlerlemiş yaşına rağmen 1946 yılından bu yana Risâle-i Nurları aynı aşkla okuma ve yayma hizmetine devam etmiştir. Bediüzzaman’ın mânevî evlâdıdır. Mustafa Sungur, 1929 yılında bugün Karabük’e bağlı olan Eflani’de doğdu. Uzun yıllar burada kaldı. İlkokulu burada okudu. Daha sonra Kastamonu Gölköy’de bulunan Köy Enstitüsüne kayıt oldu. Okulda çalışkanlığıyla dikkat çekti. Öğrenciliği boyunca çok sayıda kitap okudu.

• Fırıncı Ağabey

MEHMET NURİ GÜLEÇ

Mehmet Nuri Güleç, 1928′de Bursa’ya bağlı İnegöl’ün Yenice Müslim köyünde doğdu. Ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşti. Ailece Fatih’te fırıncılık yaptıkları için kendisine de “Fırıncı Abi” denilmektedir. Asıl ismi Mehmet Nuri Güleç’tir. 1946 yılında Nurları tanıdı. 1950-1960 yılları arasında bizzat Bediüzzaman Said Nursi’nin yanında hizmetinde bulundu. 1953 yılında Said Nursi’yi kendi evinde üç ay misafir etti.

Daha çok İstanbul’da Risale-i Nur’ların neşriyatı/yayını, basılması ve dağıtılması işleriyle meşgul oldu. Sözler Yayınevi, Söz Basın, Nesil Yayınları, Nur Vakfı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı gibi hizmet eksenli çalışmaların kurucusu oldu. Risale-i Nur’ların İngilizceye çevrilmesi ve uluslararası akademik çalışmaların yaygınlaşmasında önemli rol üstlendi. Halen bu faaliyetlere devam etmekte olup İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Vakfımız Mütevelli heyet başkanıdır.