Mütevelli Heyeti-1

MEHMET NURİ GÜLEÇ

Mehmet Nuri GÜLEÇ, 1928′de Bursa’ya bağlı İnegöl’ün Yenice Müslim köyünde doğdu. Ailesi ile birlikte İstanbul’a yerleşti. Ailece Fatih’te fırıncılık yaptıkları için kendisine de “Fırıncı Abi” denilmektedir. Asıl ismi Mehmet Nuri Güleç’tir. 1946 yılında Nurları tanıdı. 1950-1960 yılları arasında bizzat Bediüzzaman Said Nursi’nin yanında hizmetinde bulundu. 1953 yılında Said Nursi’yi kendi evinde üç ay misafir etti.

Daha çok İstanbul’da Risale-i Nur’ların neşriyatı/yayını, basılması ve dağıtılması işleriyle meşgul oldu. Sözler Yayınevi, Söz Basın, Nesil Yayınları, Nur Vakfı, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı gibi hizmet eksenli çalışmaların kurucusu oldu. Risale-i Nur’ların İngilizceye çevrilmesi ve uluslararası akademik çalışmaların yaygınlaşmasında önemli rol üstlendi. Halen bu faaliyetlere devam etmekte olup İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Vakfımız Mütevelli heyet başkanıdır.

Mütevelli Heyeti-3

İHSAN KASIM SALİHİ